Aderarea la Schengen nu trebuie să devină monedă de schimb electorală

Partidul ARCA Națiunii Române își manifestă, în mod deschis și hotărât, dezaprobarea față de decizia PSD și a lui Ciolacu Marcel de a negocia, umil și din nou în genunchi (de altfel tradiționala și constanta poziție a dlui Ciolacu Marcel în toate negocierile internaționale ce implică viitorul României), aderarea de drept a României la Spațiul Schengen în două etape înclinând-se dorințelor agresive și ilegitime ale Austriei.

Nu în ultimul rând, este mai mult decât evident că Austria, în 2024, profitând de prestația jalnică a coaliției PSD-PNL și a lui Ciolacu Marcel, va impune, va condiționa și, categoric, va obține și transferul instantaneu a celor aproximativ 100.000 de imigranți ilegali din Austria, provenind din Afganistan, Siria, Irak și Africa în România.

Partidul ARCA Națiunii Române consideră că această abordare categoric nu servește intereselor reale ale cetățenilor români și servește doar intereselor economice și politice atât ale Austriei, cât și altor țări interesate din peisajul UE, umilind și consfințind România și românii atât ca țară și cetățeni de mâna a treia din Europa, cât și o țară de colectare și relocare a tuturor imigranților ilegali din Europa. În contextul actual, este crucial să analizăm cu atenție implicațiile acestui demers jalnic și tragic pentru România a dlui Ciolacu Marcel și a coaliției PSD-PNL și să încercam să ne asigurăm că interesele și suveranitatea țării noastre pot și trebuie să fie protejate în mod corespunzător.
Aderarea la Schengen reprezintă un obiectiv strategic important pentru România, un pas semnificativ în direcția consolidării statului de drept, a securității naționale și a promovării valorilor europene. Este regretabil că, în loc să abordăm această chestiune cu fermitate, responsabilitate și viziune pe termen lung, asistăm din nou la o manipulare politică jalnică (încercând să vopsească o înfrângere umilitoare a României într-o așa-zisă “victorie parțială”), menită să aducă beneficii electorale imediate câtorva partide (PSD și PNL) și câtorva politicieni în frunte cu Ciolacu Marcel și clica lui, dar care compromite major interesele naționale.

România pierde imens economic în fiecare lună, prin neacceptarea accesului la spațiul Schengen a transportatorilor și al mărfurilor provenind din România și așa-zisele “explicații” triumfătoare ale politicienilor implicați și responsabili în acest proces, sunt mai mult decât jalnice. Cine va suporta pierderile financiare ale României provocate de blocarea accesului la zona Schengen a transportatorilor și mărfurilor originare din Romania? Evident nu dl Ciolacu Marcel și protipendada sa politică PSD-PNL, ci noi toți contribuabilii români prin taxele din ce în ce mai împovărătoare pe care le vom suporta din 2024.

“Demersul lui Marcel Ciolacu are un singur scop, și anume acela de a <bifa> măsuri populiste, în contextul celor patru tururi de scrutin de anul viitor. Dacă tot se mândrește cu negocierile privind aderarea României la Spaţiul Schengen la nivel aerian şi naval (care nivel naval în fapt nu există, mărfurile venite pe vapor devin terestre la momentul descărcării), ar fi vital ca PSD-ul să ne comunice și noile obligații (“negociate” de dl Ciolacu Marcel) pe care românii le vor avea în viitorul apropiat în schimbul aderării la Schengen. Într-o negociere, ambele părți câștigă. Ori, în acest context, care va fi câștigul Austriei? Ce resurse naționale mai cedează Marcel Ciolacu în numele românilor, doar pentru a câștiga voturi în 2024? Cate sute de mii de emigranți ilegali din Austria vor fi trimiși și relocați în România ? Domnule Ciolacu, România nu este nici de vânzare și nici proprietatea dvs. privată! Când veți înțelege oare că aceste decizii pe care le luați în numele României vor face ca suveranitatea acestei țări să dispară probabil definitiv ? Partidul ARCA Națiunii Române susține necondiționat aderarea completă și integrală la Schengen a României cu toate frontierele, dar acest lucru nu ar trebui să fie condiționat de nicio țară terță, fie ea și Austria sau să devină un instrument de manipulare electorală. Până una alta, astăzi cetățeanul Ciolacu Marcel a mai bifat încă o nouă umilință națională, generând în același timp și uriașe pierderi financiare României în favoarea unor terțe țări. ” a declarat Corina Pânzaru, președinte executiv Partidul ARCA Națiunii Române.

De asemenea, considerăm că anumite teme, precum aderarea la Schengen, ar trebui să depășească jocurile politice de scurtă durată. Această temă nu trebuie redusă la un slogan electoral, ci tratată cu seriozitate și responsabilitate, în conformitate cu interesele fundamentale ale României, iar cel puțin până acum, este evident că cetățeanul Ciolacu Marcel și toxica sa coaliție PNL-PSD nu este capabil decât să genereze noi umilințe și pierderi economice uriașe poporului român.

Partidul ARCA Națiunii Române își exprimă susținerea fermă pentru aderarea la Schengen și îndeamnă la o abordare colectivă și unitară a acestei chestiuni. Ne dorim ca procesul să fie accelerat, dar nu sub presiunea unor interese politice înguste. România merită să devină parte a Spațiului Schengen nu pentru că un partid sau altul își dorește un avantaj electoral, ci pentru că de mult timp țara noastră îndeplinește toate condițiile de acces, este o necesitate reală și are implicații majore pentru binele comun al cetățenilor noștri.

În concluzie, Partidul ARCA Națiunii Române își exprimă categoric dezacordul față de aderarea României la spațiul Schengen în două etape și solicită Guvernului României să ofere explicații clare și detaliate privind condițiile restrictive și implicațiile viitoare economice si politice ale acestui proces. Repetam, este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că deciziile politice servesc cu adevărat interesele și binele poporului român.

Biroul de presă
Partidul Arca Națiunii Române