Ajutăm cu prețul falimentării producătorilor români?
București, 18 septembrie – Partidul ARCA Națiunii Române a luat act cu surprindere și îngrijorare cu privire la decizia Comisiei Europene de a pune capăt restricțiilor în ceea ce privește cerealele ucrainene.
Apreciem că decizia Comisiei Europene reprezintă cel mai dur atac la adresa producătorilor români cu consecințe majore. Producătorii români nu numai că nu sunt protejați de Guvernul României, dar, sub narativul ajutorului acordat Ucrainei, ei vor falimenta. Totodată, prin deciziile luate, Comisia Europeană pune în pericol siguranța alimentară a României, întrucât mare parte din mărfurile provenite din Ucraina, care conțin produse chimice interzise, precum furadan și acetoclor sunt procesate în unităţile de producţie din statele membre UE.
„Partidul ARCA Națiunii Române este solidar cu cetățenii ucraineni, atât timp cât interesele legitime ale României și ale românilor sunt respectate, iar în acest context este primordial să se implemeteze toate măsurile necesare astfel încât producătorii români să nu ajungă la faliment. Mai mult, dacă la nivelul Uniunii Europene exportul și importul de produse cerealiere este strict reglementat, atunci și produsele din Ucraina ar trebui să respecte aceleași reguli. Așa cum Polonia, Ungaria și Slovacia au înțeles că interesul național presupune prelungirea unilaterală a restricțiilor pentru cerealele din Ucraina, la fel și cei care guvernează România trebuie să adopte măsuri menite să protejeze românii.” a declarat Corina Pânzaru, președintele Partidului ARCA Națiunii Române.
Atragem atenția că alinierea iresponsabilă a Guvernului României la decizia Comisiei Europene reprezintă, în fapt, o trădare a intereselor producătorilor români cu efecte dezastruoase asupra economiei naționale.
Atragem atenția că alinierea iresponsabilă a Guvernului României la decizia Comisiei Europene reprezintă, în fapt, o trădare a intereselor producătorilor români cu efecte dezastruoase asupra economiei naționale. Furadanul este interzis din anul 2007 în Uniunea Europeană și așa trebuie să rămână!
Biroul de presă