Ați distrus și educația!

Greva profesorilor a paralizat sistemul de educație din România. În lipsa unor soluții, coaliția PSD-PNL-UDMR, sprijinită de minorități și USR, cu binecuvântarea lui Klaus Iohannis, a identificat, rapid, vinovatul: profesorii. Ei – profesorii – se fac vinovați pentru că își cer drepturile. Dar, drepturile lor au fost promise de… Ciolacu-Ciucă-Hunor garantat de Iohannis.

Rezultatul grevei profesorilor a condus la o decizie surprinzătoare pe care „părintele 1” sau „părintele 2” al proiectului prezidențial „România educată” – Ligia Deca – a luat-o: echivalarea probelor orale de la BAC cu media aritmetică a anilor de studiu. Suplimentar, evaluarea elevilor de clasa a VI-a nu se mai organizează. Decizii lipsite de logică. Decizii care se înscriu în linia acestei coaliții avându-l la cârmă pe Iohannis.

Dacă evaluarea elevilor de clasa a VI-a nu se mai organizează, atunci deducem că nu prezenta nicio valoare în ceea ce privește sistemul educațional. Dacă ea ar fi contat, atunci, indiferent de grevă, ea trebuia organizată. Pe de altă parte, dacă probele orale de la BAC pot fi echivalate cu media aritmetică a anilor de studii, atunci de ce nu pot fi echivalate și probele scrise? Dacă BAC-ul se transformă într-o evaluare arbitrară, în care regulile sunt schimbate în timpul „jocului”, atunci ce sens mai are să organizăm BAC-ul?

În ceea ce privește BAC-ul, Ligia Deca a reușit performanța de a duce în derizoriu examenul de capacitate. Adică, BAC-ul a devenit un examen în care probele și evaluarea elevilor este tranzacționabilă. La fel cum este și Constituția României și resursele naturale. Deci, România educată a lui Iohannis este proiectul în care totul se tranzacționează în funcție de interesele politice de moment.

Singurii pierzători ai acestei decizii sunt elevii care, în mod evident, sunt debusolați și, cel mai probabil, învață o lecție importantă de viață: lipsa încrederii în autorități și tranzacționarea oricăror principii în funcție de interesul de moment. Domnule Iohannis, România educată nu arată așa!

România educată nu înseamnă a face rabat la…educație!

Deciziile luate de Ligia Deca și de coaliția toxică PSD-PNL-UDMR, sprijinită de minorități și USR, demonstrează, din nou, faptul că nu aveți niciun proiect pentru ca România să devină suverană și puternică. Vă interesează doar „marea rotativă” și modul în care vă împărțiți ministerele și agențiile astfel încât să mai prindeți un mandat de 4 ani. Este păcat că ați ales să puneți mai presus propriile interese personale decât viitorul acestei țări.