Buget istoric, consecințe catastrofale!

București, 18 decembrie 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române solicită partidelor parlamentare să trateze cu maximă seriozitate dezbaterea bugetului de stat pe anul 2024 pe care Guvernul condus de cetățeanul Ciolacu Marcel l-a adoptat.

Atragem atenția asupra faptului că bugetul adoptat de Guvernul condus de Marcel Ciolacu pornește de la falsa premisă potrivit căreia, în anul 2024, veniturile vor fi mai mari. În condițiile în care performanțele unor instituții precum ANAF sau Vamă s-au dovedit a fi modeste este de presupus că activitatea de colectare și, implicit, sursele de venit la bugetul de stat nu au cum să fie la nivelul prognozat de Marcel Ciolacu. Mai mult, abordarea utopică de reorganizare a ANAF-ului, în condițiile în care se dorește a fi un proces care să aducă și rezultate notabile, nu se poate face peste noapte. Prin urmare, proiecția veniturilor din activitatea de colectare de taxe și impozite este imposibil să înregistreze pragurile propuse. Altfel spus, baza de la care pornește Guvernul condus de Marcel Ciolacu este profund nerealistă.

În mod realist, proiectul de buget pe care Guvernul PSD-PNL îl trimite, spre dezbatere, în Parlament, pornește de la cifre nerealiste. Singura certitudine ține de nivelul cheltuielilor care este mult prea mare în raport cu veniturile. Din păcate, actuala guvernare PSD-PNL nu numai că nu ține cont de realitățile economice ale României, dar nici nu oferă soluții concrete prin care să se obțină o performanță economică și, implicit, bunăstarea populației.

Partidul ARCA Națiunii Române atrage atenția că bugetul pe anul 2024 se bazează, la capitolul venituri, pe cifre false care nu pot susține economia națională. Mai mult, Partidul ARCA Națiunii Române constată, cu surprindere și profundă dezamăgire, faptul că punctele de vedere exprimate de mediul de afaceri românesc, dar și de Consiliul Economic și Social au fost ignorate de Guvernul condus de Ciolacu Marcel. Cel mai probabil (aproape sigur), toate aceste măsuri pompieristice prezentate în bugetul de stat urmăresc interese meschine ale coaliției PSD/PNL ce țin de alegerile care vor avea loc în anul 2024

„Chiar dacă acest buget a fost adoptat <noaptea ca hoții> atragem atenția că obligația morală și constituțională a Guvernului este de a manifesta prudență în ceea ce privește politica fiscal-bugetară. Prin urmare, cerem public partidelor parlamentare să dezbată, cu maximă seriozitate și profesionalism, această propunere de buget iluzoriu și nerealist în raport cu contextul economic în care se află România. Visele nocturne ale lui Marcel Ciolacu afectează fiecare cetățean și antreprenor român. Țara trebuie condusă cu responsabilitate și nicidecum cu <inginerii> economico-financiare.” – a declarat Corina Pânzaru, președinte executiv al Partidului ARCA Națiunii Române.

Biroul de presă
Partidul ARCA Națiunii Române