Casele românilor trebuie să rămână în proprietatea românilor!

București, 01 noiembrie 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române constată faptul că actualul Guvern condus de PSD-PNL, în frunte cu cetățeanul Ciolacu Marcel, vremelnic și trist Prim Ministru al României și cu complicitatea cetățeanului (încă) Președinte al României Iohannis Klaus, continuă să atenteze atât la suveranitatea României, în general, cât și, în particular, la ultima resursă a nefericiților români și anume dreptul acestora de proprietate asupra gospodăriilor, grădinilor de verdețuri de lângă casă și chiar la apartamentele și spațile de locuit.

Pe scurt, Noul Cod al Urbanismului (PLx 418/2023), aflat în dezbatere la Camera Deputaților, prin prevederile sale profund neconstituționale, va afecta, grav și iremediabil, dreptul la proprietate, garantat de Constituția României.

Prin această inițiativă legislativă guvernul PSD-PNL al vremelnicului și jalnicului așa-zis Prim Ministru Ciolacu Marcel, încearcă să schimbe regimul proprietății private, regim garantat de Constituția României, astfel încât românii devin, peste noapte, lipsiți de dreptul elementar și constituțional de folosință al tuturor proprietăților sale. Altfel spus, chiar dacă ești proprietarul unei case sau a unui teren, Guvernul Ciolacu Marcel (PSD-PNL) îți va restricționa dreptul de folosință, fără să îi pese că acest proces de confiscare al proprietății este profund neconstituțional. Mai mult, prin limitarea dreptului de folosință și schimbarea regimului proprietății private, România mai face un pas către cedarea, indirectă, dar definitivă a suveranității sale naționale. Ceea ce nici regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu nu a avut curajul să facă (confiscarea proprietăților și a pământurilor), iată că, acum, cetățeanul Ciolacu Marcel (PSD), susținut necondiționat de cetățeanul Iohannis Klaus, încearcă să o forțeze pentru a deveni lege.

Totodată, acest proiect legislativ aduce și mai multă lipsă de predictibilitate în domeniul construcțiilor și al dezvoltării imobiliare care generează un procent important în PIB-ul României. Atragem atenția că, atât din cauza acestor legi impuse forțat de Bruxelles, cât și a lipsei de viziune a unor personaje odioase devenite, din greșeală, primari generali precum dl Nicușor Dan, Bucureștiul a cunoscut un adevărat blocaj administrativ cu efecte dezastruoase pentru economie. Cifrele oficiale ale ANAF demonstrează că jumătate din deficitul bugetar este cauzat de stoparea tuturor investițiilor din Capitală. Mai mult, în ultimii trei ani, contribuția la PIB a scăzut la un minim istoric, similar cu cel din anul 2010.

“Sub nici o forma, România nu trebuie să renunțe la suveranitatea poporului sau, doar pentru că, prin intermediul PNRR, alianța PNL – USR (prin “negociatorul șef” cetățeanul Ghinea Cristian) a “tranzacționat” în numele românilor, drepturile și libertățile acestora. Cine le-a dat dreptul acestor neaveniți, trădători de neam și țară, să decidă asupra caselor și grădinilor românilor, pentru un pumn de arginti bruxellezi. Faptul că 95% dintre români au în proprietate o locuință reprezintă o reală problemă pentru acești globaliști bruxellezi neo-marxiști (nealeși de nimeni și reprezentându-se doar pe ei însăși), cei care își doresc transformarea României, asemenea multor țări din aceasta structura muribundă numită UE, într-o țară de chiriași. Faptul că spațiul verde (proprietate privată care în cartea funciară figurează în categoria curți-construcții) va putea fi inventariat în Registrul spațiilor verzi, va obliga cetățenii să permită accesul oricui. Altfel spus, orice persoană poate dispune de curtea casei tale după bunul plac, lucru care este absurd și orice proiect legislativ care prevede astfel de derapaje trebuie respins instantaneu. Indiferent de modul în care doresc să trăiască cetățenii altor state europene, casele românilor trebuie să rămână în proprietatea românilor!” a declarant Corina Pânzaru, Președinte Executiv ARCA.

Partidul ARCA Națiunii Române solicită partidelor parlamentare amendarea de urgenta a acestui proiect legislativ și modificarea lui exclusiv în sensul prevederilor Constituției României. Aceste proiecte de lege fac parte din renumitele si cinicele „jaloane” pe care USR-ul (prin cetățeanul Ghinea Cristian), cu o iresponsabilitate greu de imaginat, le-a inclus în acest criminal și înrobitor PNRR, trădând astfel interesul fundamental al cetățeanului român pentru dreptul său la proprietatea personală. Iar actuala guvernare condusă de Ciolacu Marcel andorsate de cetățeanul Iohannis Klaus le implementează cu o inconștiență incredibilă.

Partidul ARCA Națiunii Romane apreciază că drepturile fundamentale și constituționale ale românilor trebuie să primeze în orice moment și în orice context, fără a se subordona nimănui. La fel interesele și suveranitatea României trebuie să primeze în raport cu oricare din condiționările elaborate de funcționărimea bruxelleză (nealeasă de nimeni).

Biroul de presă
Partidul ARCA Națiunii Române