Comunicat de presa – București, 10 august 2023

București, 10 august 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române condamnă cu fermitate Ordonanța austeritătii și inechității sociale pe care Guvernul României condus de Marcel Ciolacu o promovează.

Este adevărat faptul că România se află într-o situație economică dificilă, însă, din păcate pentru români, această realitate este din cauza iresponsabilității guvernelor anterioare conduse de Nicolae Ciucă și Florin Cîțu. Să nu uităm că cei doi foști premieri și președinți ai PNL, prin deciziile economice adoptate, au îndatorat și dus România pe marginea prăpastiei. Iar, acum, românii trebuie să plătească factura iresponsabilității clasei politice.

În acest moment economic dificil, Marcel Ciolacu alege să promoveze un set de măsuri economice cu impact devastator atât asupra economiei României, cât și asupra cetățenilor. Din păcate, măsurile anunțate nu vor soluționa problema reală a economiei românești, ele fiind măsuri pompieristice prin care deficitul să fie redus doar pe hârtie.

„În mod evident, deficitul trebuie redus, însă supraimpozitarea românilor nu reprezintă soluția pe termen lung. Măsurile propuse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă reprezintă, în fapt, cârpeala cu care ne-a obișnuit actuala clasă politică. În loc de aceste măsuri pompieristice, de ce, oare, Guvernul condus de Marcel Ciolacu nu vorbește de împrumuturile iresponsabile? Sau despre achiziția de vaccinuri care, acum, expiră? Ori despre nivelul extrem de redus al redevențelor pe care marile corporații le plătesc? Sau, poate, de prelungirea nejustificată a unor contracte de exploatare a resurselor naturale? Ambele partide politice sunt responsabile de această situație a economiei românești. Prim urmare, ce ar fi ca reforma sistemului public să înceapă prin retragerea tuturor angajaților cu carnet de partid? Aveți, oare, decența să vă asumați retragerea tuturor membrilor de partid angajați în sistemul public”, a menționat Corina Pânzaru, președinte executiv Partidul ARCA Națiunii Române.