Comunicat de presa București, 17 mai 2023

București, 17 mai 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române condamnă cu fermitate acțiunea și modul în care Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, prin decizia doamnei Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina, a înțeles să sancționeze și să reducă la tăcere vocea celor peste 25.000 de cetățeni români care s-au pronunțat împotriva oribilei Legi Firea PLx-145/2023 prin care copiii românilor sunt separați de familii.

Reamintim faptul că deputatul Dumitru Coarnă, alături de alți membrii ai Parlamentului, a exprimat în Plenul Camerei Deputaților și a comisiilor de specialitate îngrijorările cetățenilor români față de un proiect de lege impus de Uniunea Europeană prin celebrul Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Faptul că binomul Ciolacu-Firea a dovedit o profundă lipsă de transparență cu privire la acest proiect legislativ nu înseamnă că vocea cetățenilor trebuie reprimată, așa cum se proceda în perioada comunistă. Mai mult, modul în care au fost ignorate punctele de vedere exprimate de specialiștii în domeniul juridic și de reprezentanții societății civile demonstrează lipsa de respect a binomului Ciolacu-Firea față de cetățenii români.

Sancțiunea aplicată deputatului Dumitru Coarnă, respectiv reducerea timpului de exprimare în Plenul Camerei Deputaților la 10 secunde, demonstrează modul profund discriminatoriu față de un membru al Parlamentului României. Mai mult, prin sancțiunea aplicată, cetățenii români care, prin votul lor, l-au mandatat pe Dumitru Coarnă să îi reprezinte în Parlamentul României sunt profund discriminați.

Prin decizia comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, binomul Ciolacu-Firea dă o nouă lovitură democrației și liberei exprimări, transformând Parlamentul României într-o veritabilă feudă a PSD.

Corina Pânzaru

Președinte Executiv

Partidul ARCA Națiunii Române