Comunicat de presa – București, 23 mai 2023

Partidul ARCA Națiunii Române condamnă vehement decizia (încă) ministrului Bogdan Aurescu și implicit a (încă) președintelui Klaus Iohannis de a include România pe lista țărilor care susțin votul majoritar (și nu cel unanim) în Consiliul Uniunii Europene pentru problematica domeniilor apărare și politică externă, renunțând la unica alternativă a României de a-și mai exercita drepturile de națiune suverană.

Prin această decizie personală și în nume propriu a cetățenilor Klaus Iohannis și Bogdan Aurescu, România își cedează (fără avizul Parlamentului – organul suprem al țării) și bruma de suveranitate în ceea ce privește apărarea și politica externă, și asta după ce își cedase și Constituția Națională (document fundamental de existență a națiunii), precum și dreptul la propria sa Curte Supremă de Justiție, tolerând și semnând odiosul Tratat de la Maastricht, (tratat ce își propune să consființească dezintegrarea conceptului de națiune în Europa).

Mai mult, într-un mod nejustificat și fără nici un aviz sau aprobare a Parlamentului sau, cel puțin, o dezbatere publică ori un referendum național, acești doi cetățeni, penibili trecători și de tristă amintire prin istoria României, Klaus Iohannis și Bogdan Aurescu, transformă România într-o colonie a găștii bruxelleze ne-alese de nimeni (și asta în afara oricăror tratate actuale ale UE care consființeau principiul de drept al unanimității în aceste domenii), pierzându-și, astfel, după rușinea refuzului brutal Schengen (tot opera celor două triste personaje), minimul statut de egalitate în relație cu celelalte state europene.

Totodată, suntem consternați (în măsura în care încă ne mai poate uimi ceva la acești doi  indivizi), de lipsa de transparență cu care cetățeanul Klaus Werner Iohannis și cetățeanul Bogdan Aurescu, înțeleg să tranzacționeze după bunul lor plac, dar în numele națiunii, dreptul constituțional fundamental al României de a-și exprima punctul de vedere, chiar și negativ, în ceea ce privește deciziile pe linia vectorului apărare și politică externă pe care Uniunea Europeană intenționează să le pună în aplicare.

Ne punem, justificat întrebarea ce s-ar întâmpla dacă vreun funcționar bruxellez va decide unilateral, la un moment dat, că este momentul să pornească un conflict armat (sau comercial) cu Statele Unite sau cu China, India, Brazilia etc. pe modelul deja consacrat al dnei. Ursula von der Leyden (care a negociat singură, pe persoană fizică, contractul oneros cu vaccinul Pfizer fără nici măcar un consilier sau un auditor, îndatorând toate țările din UE către corporațiile multinaționale din sectorul pharma). Și care, bineînțeles, nu este controlată absolut de nimeni, nici măcar de așa-zisul Parchet European.

Prin urmare, solicităm public comisiilor de specialitate din Parlamentul României demararea procedurilor specifice controlului parlamentar, informarea românilor cu privire la motivele celor doi indivizi, motive de neînțeles care au stat la baza acestei decizii.

În egală măsură, solicităm Parlamentului intrarea în legalitate și identificarea și, ulterior, aplicarea, în regim de urgență, a tuturor mijloacelor legale pentru anularea scrisorii celor doi (Iohannis si Aurescu) și informarea Consiliului European de schimbarea poziției țării noastre.

De asemenea, solicităm cetățenilor Klaus Werner Iohannis și Bogdan Aurescu, ca într-un ultim moment de conștiință și demnitate, să retragă de îndată România de pe lista statelor care susțin votul majoritar și nu votul unanim în Consiliul Uniunii Europene, pentru absolut toate domeniile, inclusiv (si mai ales) politica externă și cea de apărare.

Corina Pânzaru

Președinte executiv

Partidul ARCA Națiunii Române