Data 01.05.2023 Scrisoare deschisă

Adresată:
domnului Nicolae Ionel CIUCĂ, Prim-Ministrul României, Președintele PNL
domnului Marcel CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților, Președintele PSD
domnului Kelemen Hunor, Președintele UDMR

Stimați domni,

În ultima perioadă, în Parlamentul României ați încercat să treceți, într-un ritm alert și total nejustificat, o serie de inițiative legislative care, prin conținut și forma ambiguă de redactare, vulnerabilizează profund atât cetățenii români, cât și principiile constituționale ale României. În fața acestor atacuri de tip raider nu ați avut nicio reacție. De parcă nu ar fi existat. Cu toate acestea societatea civilă și o serie de parlamentari în înțeles să se exprime împotriva demersurilor dumneavoastră.

Deși susțineți votarea acestor inițiative criminale, din păcate, nu ați fost capabili să oferiți răspunsuri justificate și fundamentate. De fiecare dată ați adus în discuție narativul reformelor asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De fapt, le folosiți doar pentru a vă justifica deciziile politice care, de cele mai multe ori, sunt în defavoarea românilor și înseamnă anihilarea suveranității României.

Mai mult, ați ales să fiți lipsiți de transparență în ceea ce privește PNRR-ul; pe durata redactării și a negocierii lui l-ați secretizat. Prin urmare, românii au fost privați de informații credibile și relevante cu privire la obligațiile pe care, în numele României, vi le-ați asumat. Modul penibil și slugarnic în care ați ales să predați România la cheie funcționărimii ne-alese de nimeni de la Bruxelles (în fapt tot ceea ce a mai rămas din România), este unul iresponsabil, cu efecte catastrofale pentru generațiile următoare. De asemenea, ați lansat în spațiul public informații înșelătoare potrivit cărora România ar urma să beneficieze de aproximativ 80 de miliarde de euro, inducând ideea falsă potrivit căreia nu există condiționalități sau mai ales condiționalități politice și morale, fără nicio legătură cu evoluțiile economice ale țării.

Însă, din păcate, cele 80 de miliarde de euro, s-au transformat în aproape 30 de miliarde de euro. Iar, surpriza majoră este că din cele aproximativ 30 de miliarde doar 10 miliarde reprezintă granturi (fonduri nerambursabile) și ele condiționate exclusiv politic. Restul de aproximativ 20 de miliarde reprezintă împrumuturi (și acestea tot condiționate politic). Împrumuturi pe care le faceți în numele românilor și pe care cetățenii acestei țări trebuie să le suporte din propriul buzunar în următoarele decenii.

Într-un mod cinic și iresponsabil, ați condamnat românii la plata unei alte datorii de 20 de miliarde de euro. Doar din PNRR. Dacă, însă, adăugăm și celelalte împrumuturi pe care tot dumneavoastră le-ați făcut, atunci avem o imagine apocaliptică a ceea ce va urma să vină în urma voastră. Din păcate, tot românii vor suporta factura incompetenței voastre.

Pentru granturile (fonduri nerambursabile) penibile de minim10 miliarde de euro (repetăm: toate acestea condiționate politic), ați ales să cedați gratuit cele peste 240 de regii și 1.000 de întreprinderi de stat (Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Salrom, CEC Bank, Portul Constanța etc.) sub masca celebrului PLx-143/2023. Reamintim că cele câteva societăți menționate sunt evaluate, împreună, la peste 250 miliarde euro și generează, în fiecare an, cel puțin 10-12 miliarde de euro chiar și dacă ar rămâne în proprietatea statului. Dar, într-un mod inconștient, preferați să le faceți cadou corporațiilor străine, prin așa-zisa listare la bursă (de fapt, o vânzare mascată, și evident la un preț derizoriu).

Pentru aceleași granturi de 10 miliarde de euro ați acceptat ca românii să fie executați, printr-un simplu mail semnat electronic, de orice executor judecătoresc din Uniunea Europeană și Elveția. Să fie executați și deposedați de toate economiile lor din bănci, de apartamentele in care locuiesc, de mașini și orice altă formă de proprietate. Prin PLx-144/2023 orice factură la utilități pe care orice român nu o poate plăti, poate conduce la pierderea imediată și a economiilor sale, a casei și a mașinii. Probabil că acesta este și motivul pentru care birourile executorilor judecătorești au început să își mărească schema de personal. Urmează deposedarea masivă a românilor de tot ce au economisit și dobândit în ultimii 30 de ani.

Pentru granturile de 10 miliarde de euro ați ales ca România să devină cel mai mare stat baby broker, să fie cel mai mare furnizor de copii dați spre adopție către cuplurile de același sex și/sau mame surogat prin acceptarea înscrierii lor in celebrul Observator National al Copiilor, dat spre administrare si gestionare tot de la Bruxelles. Posibil ca unii dintre cei care astăzi conduc România să aibă experiență în tranzacționarea copiilor, dar românii nu știu si nu vor să-și vândă copiii. Și, nici nu sunt dispuși să învețe a renunța la principiile creștin-ortodoxe în favoarea celor asa zis progresiste si neo-marxiste.

Ați promovat și susținut infama PLx-145/2023 prin care stabiliți criterii absurde și relative în baza cărora aproape 70% dintre copiii românilor aflați în țară, dar și ai celor aflați la muncă în străinătate vor fi incluși în Observatorul Național al Copilului parte componentă a Sistemului Informatic Național pentru Adopție. Și, corelat cu COM (2022) 695 cuplurile formate din persoane de același sex se pot servi „à la carte” din această bază de date pentru adopție. Totul sub narativul jaloanelor PNRR (absolut obligatorii).

Iar, acum, urmează orașele închisori de 15 minute. Evident, sub aceleași narative false prin care încercați să induceți ideea că sunteți preocupați de calitatea vieții românilor. Nimic mai fals!

Oare atât valorează resursele naționale? Oare atât valorează conturile bancare, mașinile, casele și terenurile românilor? Oare atât valorează viața copiii românilor din țară și din străinătate? Oare atât valorează demnitatea românilor și suveranitatea României? 10 miliarde de euro?

Față de cele prezentate mai sus, facem un ultim apel la dvs. să dați dovadă, măcar în al 12-lea ceas, de rațiune, de bună credință, de frică de Dumnezeu, de empatie și responsabilitate, și să spuneți public românilor adevărul despre PNRR și jaloanele pe cale vi le-ați asumat, conștient sau nu, dar pe care încercați să le impuneți cu forța!

Și, evident, în regim de urgență, RENUNȚAȚI LA ACEST ODIOS PNRR, în fapt, ultima încercare de a desființa România ca națiune și de a anihila românii ca popor. Nu ați fi singura țară din UE care renunță la “generosul program PNRR”. Unii au și făcut-o deja.

Corina Pânzaru
Președinte Executiv
Partidul ARCA Națiunii Române