Furtul bucureștenilor trebuie să înceteze!

București, 27 octombrie 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române cere, cu fermitate, intervenția, de urgență, a autorităților competente ale Statului Român în ceea ce privește prelungirea automată a contractului de concesiune cu Apa Nova, în spatele căreia se află, în realitate, după cum bine se știe, interesele financiare uriașe ale francezilor de la Veolia.

 

Reamintim faptul că Apa Nova este o asociere între Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și francezii de la Veolia. Scopul acesteia a fost administrarea apei și, aparent, reprezintă un adevărat tun în urma căruia se pare ca francezii  de la Veolia au înregistrat un profit anual estimat de minimum 50 de milioane de euro. Adică, de la asociere și până în prezent aproape 1 miliard de euro profit pe care bucureștenii l-au plătit și îl plătesc din propriile buzunare. Fără să mai întrebam aici și cât din investiția de peste 1 miliard EUR promisă de Veolia, la momentul concesionarii exclusive a apei din București, s-a realizat în realitate și în ce condiții de calitate.

 

Și, pentru că afacerea este foarte profitabilă, francezii de la Veolia vor prelungirea automată a contractului de concesiune în ceea ce consideră colonia lor europeană de drept, adică în Romania (cu atât mai mult cu cât au pierdut și pierd, în fiecare zi, coloniile tradiționale din Africa și au, în consecință, și o problemă de imagine și de orgoliu imperial). Cu alte cuvinte, românii nu sunt în stare să își gestioneze utilitățile publice și au nevoie de “experiența“ francezilor care, printre altele, așa cum se zvonește,  au susținut deschis, în precedentele alegeri, și USR-ul așa-zisului român Julien Cioloș și, în egală măsură, se pare ca au susținut-o și o susțin indirect, cu toate armele, și pe Clotilde Armand, (încă) primarul Sectorului 1. Se pare ca in istoria ei, dna Clotilde chiar a si lucrat la una din firmele ce au precedat crearea Veolia. Cu cinism ne întrebăm dacă acest personaj (a cărui limbă română este și acum aproximativă) nu a încercat, in spatele scandalului gunoaielor din sectorul 1, să concesioneze către Veolia și salubritatea sectorului 1. Doamna Clotilde Armand nu putea să lucreze cu niște firme românești “nesimțite și corupte” când avea la îndemână o firmă franceză precum Veolia.

 

Dar nu ne miră că opiniile conform cărora francezii de la Veolia au fost susținuți, ani de-a rândul, de un personaj (devenit nefrecventabil în zilele noastre) precum Florian Coldea (fost șef de facto al Serviciului Român de Informații) par extrem de logice și justificate. Acesta a urmat tradiția de peste 30 ani a cozilor de topor franceze în România, de la Petre Roman (groparul industriei românești) și trecând pe la Șerban Mihăilescu (Miky Șpagă) care l-a păcălit pe fostul premier Adrian Năstase cu achizițiile unor avioane Airbus (A-318) de care Franța voia să scape și de care România, la rândul ei, nu știe cum să scape de mai mulți ani, în detrimentul americanilor de la Boeing ale căror avioane erau cerute insistent de Tarom.

 

Și evident, recunoștința Franței a fost rapidă. Cetățeanul Florian Coldea a primit recunoașterea serviciilor deosebite aduse, fiind decorat cu Legiunea de Onoare franceză pentru servicii deosebite aduse Franței. Altfel spus, timp de 12 ani, directorul principalului serviciu de informații din România a lucrat, cu rezultate remarcabile, pentru Franța. Pe lângă, evident, sus-menționatul cetățean Șerban Mihăilescu care, condamnat fiind, a primit în public Legiunea de Onoare chiar la Ambasada Franței din București.

 

Probabil că (și repetăm: zvonurile par credibile!) printre serviciile remarcabile aduse Franței, pentru “protecția” acordată intereselor financiare franceze și pentru care au fost decorați se numără și contractul cu Veolia. Reamintim faptul că presa română a relatat public cazul foștilor administratori și directori generali ai Apa Nova/Veolia (evident cetățeni francezi) prinși în flagrant delict pentru dare de mită și care au fost, în 4 ore, extrași din România și trimiși în Franța cu primul avion. Probabil că, în urma intervenției și cererilor Ambasadei Franței la București, „decoratul” Coldea a facilitat acest lucru și a oprit orice anchetă. Din păcate, rezultatul anchetei cu privire la această situație nu a fost făcut public de DIICOT. Și ne întrebăm cine l-a oprit și de ce?

 

În lumina acestor date si suspiciuni rezonabile, Partidul ARCA Natiunii Romane solicita, cu fermitate, anularea potențialei prelungiri a contractului de concesiune cu Veolia și anchetarea legăturilor de orice natura între aparentul grup infracțional format din Nicușor Dan (fost membru USR) Dacian Cioloș (fost membru USR), Florian Coldea (fost Prim Adjunct SRI – decorat cu Legiunea de Onoare a Franței) și grupul francez Veolia, ale căror acțiuni și interese economice pot afecta grav bugetul Primăriei Municipiului București și banii cetățeanului bucureștean. Totodată, cerem publicarea în presa centrală a rezultatelor anchetei de mare corupție cu flagrantul instrumentat de DIICOT, în care principalii actori au fost cei doi fost directori generali ai ApaNova/Veolia, (cetățeni francezi) și cine au fost cei care au facilitat extragerea rapidă a acestora, în scopul evitării răspunderii penale.

 

De asemenea, apreciem că, până la discutarea prelungirii se impune, în regim de urgență, realizarea unui audit independent și a unei analize concrete și corecte în ceea ce privește contractul de concesiune cu Veolia, a nivelului său de realizare și a beneficiilor aduse față de cele promise.

 

Nu în ultimul rând, susținem lansarea unei noi licitații publice pentru concesiunea apei în București și sprijinirea firmelor românești care au și expertiza și capacitatea de a gestiona acest domeniu.

 

 

Biroul de presă

Partidul ARCA Națiunii Române