Motivația ARCA

Motivația noastră

Cetățenii sunt profund dezamăgiți de incompetența clasei politice și de lipsa lor de viziune. Trăiesc un sentiment frustrant: ei nu contează, contează doar votul lor. Clasa politică mimează empatia cu cetățenii și problemele lor reale la fiecare 4 ani. La alegeri. După care, clasa politică își analizează atenția către propriile ei interese și nu către nevoile și interesele legitime ale cetățenilor. Cetățeni cărora le-au promis că totul va fi bine. Pentru clasa politică cetățeanul este util doar în măsura în care devine un părtaș tăcut la modul iresponsabil de a tranzacționa interesul național.

Rezultatul?

O clasă politică lipsită de legitimitate, viziune, proiecte și rezultate. O clasă politică ce, cu cinism și impostură, spune că va fi bine. Însă, uită să menționeze care sunt mijloacele prin care se ajunge la „acel bine”. Uită, prin omisiune, să spună și „cui va fi bine”. Apariția unor partide de lider sau partide anti-sistem pare să fie soluția. Însă, experiența recentă ne-a demonstrat faptul că, ajunși la putere sau în Parlament, nu se ocupă decât de imagine. Imaginea lor.

Și generarea unui zgomot cât mai puternic pentru a demonstra că „ceilalți” nu sunt buni. Este doar o luptă în care, în viziunea lor, cel care face mai mult zgomot devine mai credibil și mai reprezentativ. În realitate, nu fac altceva decât să împrumute din metehnele „celorlalți” și, cu mult cinism, să le perfecționeze.

Cetățeanul este ignorat și, sistematic, bombardat cu informații „care dau bine”promovate, în mod bizar, din banii cetățenilor, prin subvențiilor primite de la… Statul Român. Lunar milioane și milioane de euro. Proiectele transparente și valide pentru România lipsesc. Dar, ei – „gălăgioșii” – sunt artizanii unor altfel de proiecte. Proiecte meschine ce duc la dezbinare și la polarizarea societății. Privați împotriva bugetarilor, tineri contra seniori, „unii” împotriva „altora”. Cetățeanul este, cu consecvență, ignorat. În tot acest război mediatic, mandatul se termină, nimeni nu spune nimic despre proiectele inițiate și duse la îndeplinire.

Nimeni nu scoate un cuvânt despre țară, neam, cetățean, societate. Tăcere grea și apăsătoare. Dar, doresc încă un mandat pentru a continua. Nu ni se spune ce să continue, esențial este încă un mandat câștigat. Polarizarea nu aduce plus valoare societății sau cetățeanului (de România nici nu mai vorbim!), dar este vitală pentru ei. Într-un haos aproape perfect, lipsa lor de viziune și performanță nici nu se vede. Se vede doar determinarea arogantă de a sta agățați acolo. Iar, pentru asta, au nevoie ca fiecare dintre noi să rămână tăcut.

Să stea în colțul său, să nu scoată un cuvânt, să nu iasă din rând, să accepte că așa trebuie să fie. Într-un cuvânt, să nu se implice. Nu îi deranjează. Contează doar să fim tăcuți.

Care este soluția?

Să fim responsabili și să ne implicăm. Să ne facem vocea auzită. Într-un mod democrat, cu respectarea legii, cu decență, cu credință în adevăr și dreptate. Să alegem să identificăm ce ne unește și nu ce ne desparte. Să înțelegem că decizia trebuie să fie a românilor și a României. Să cerem, cu fermitate, ca România să aibă un proiect. Sau să ne facem propriul proiect de țară. Un proiect prin care să știm de unde plecăm și unde dorim să ajungem. Și, care sunt pașii de urmat. Proiectul nu este doar al României. El este al fiecăruia dintre noi și înseamnă schimbarea și recuperarea noastră. Înseamnă reacția noastră, a fiecăruia dintre noi, la impostura lor.

Cum putem face acest lucru?

Monitorizând, cu atenție, activitatea lor și sancționând diferențele dintre ce au promis și ce au rezolvat. Implicare activă fără compromisuri!

Unde?

Partidul reprezintă, înainte de toate, implicarea fiecărui cetățean pentru o Românie puternică. O Românie care, prin înțelepciune și transparență, să aibă propriul drum și proiect de dezvoltare. O Românie care să se recupereze din mâna factorului extern, să își stabilească singură obiectivele strategice, să continue parteneriatele strategice și relațiile euro-atlantice cu demnitate și respect reciproc.

Hai să schimbăm împreună România.
Înscrie-te ca membru.