Opriți-l pe Marcel Ciolacu să amaneteze viitorul României și a generațiilor viitoare!

București, 15 noiembrie 2023 – Conform Băncii Naționale a României, datoria externă a țării a crescut, în primele nouă luni ale anului, cu 17,3 miliarde de euro, ajungând la 161,2 miliarde de euro. În tot acest timp, Guvernul PSD-PNL este preocupat de orice altceva mai puțin de a genera soluții la acest dezastru economic spre care România se îndreaptă încet, dar sigur.

În lipsa unui proiect de țară coerent și care să aducă bunăstarea cetatenilor romani, guvernul Ciolacu (guvern al coaliției PSD-PNL) implementează decizii economice profund populiste, demonstrând un cras amatorism economic și politic. Și, din păcate, acest amatorism grobian, precum și lipsa completăă de viziune economică și fiscală a celor doi lideri, Marcel Ciolacu (in special) și Nicolae Ciucă, împing România, pas cu pas, spre un faliment inevitabil. Și, în contextul în care guvernul Ciolacu nu va fi oprit, în regim de urgență, drumul spre faliment va deveni cât de curând, ireversibil.

Creșterea datoriei externe a României implica in fapt, îndatorarea iresponsabilă și cinică a fiecărui cetățean de catre Marcel Ciolacu. Adică, în jur de 7.000 de euro/cetatean. Aceasta este factura pe care fiecare român trebuie să o suporte pentru dezmățul bugetar al guvernului Marcel Ciolacu (guvern al coaliției PSD-PNL).

Această creștere accelerata a datoriei externe se traduce și prin prabusirea încrederii creditorilor externi atât față de performanța economică a României în mandatul guvernării PSD-PNL, cât și față de lipsa completă de strategie și predictibilitate fiscală a premierului Ciolacu și a oamenilor lui. Altfel spus, creditorii externi au împrumutat și (încă) mai împrumută România, dar la dobânzi uriașe. Și, din păcate, această prăbușire a încrederii este din cauza exclusivă a deciziilor economice și politice pe care Marcel Ciolacu le-au luat și le ia în continuare. Și, cu toate acestea, ritmul de împrumut al României pe piețele externe continuă, guvernanții manifestând o iresponsabilitate ieșită din comun în ceea ce privește amanetarea generațiilor viitoare.

„Domnilor Ciolacu și Ciucă în loc să vă mimați lupta din interiorul coaliției de guvernare pe așa-zisele principii (în care oricum nu credeți), nu ar fi mai bine să explicați românilor de ce deciziile pe care le-ați luat si pe care le luați în fiecare zi, influențează negativ viața cetățenilor? Nu ar fi mai bine să le explicați românilor faptul că, într-un mod cinic și cras amatoristic, ați reușit performanța de a amaneta viitorul generațiilor următoare?”, a declarat Corina Pânzaru, președintele executiv al Partidului ARCA Națiunii Române.

Biroul de presă
Partidul ARCA Națiunii Române