România are nevoie de predictibilitate și nu de amatorism politic!

București, 08 noiembrie 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române a luat act de decizia domnului Marcel Ciolacu, prim-ministru al României, de a modifica propria ordonanță de urgență în ceea ce privește limitarea tranzacțiilor cash.

După ce a bulversat atât mediul de afaceri, în special micii întreprinzători, cât și cetățenii, Marcel Ciolacu anunță faptul că va revizui propria măsură, argumentând prin faptul că a auzit vocea oamenilor. Cu alte cuvinte, la mai puțin de 1 săptămână, premierul Marcel Ciolacu recunoaște faptul că propria ordonanță de urgență nu numai că nu a fost corectă, dar nici măcar nu a fost fundamentată pe realitățile economice ale României.

Prin urmare, suntem îndreptățiți să credem că toate narativele folosite de Marcel Ciolacu și susținute de partenerii de coaliție, prin vocea domnului Nicolae Ciucă, au fost lipsite de orice suport economic. Altfel spus, doar o mișcare politică prin care s-a urmărit orice altceva decât limitarea evaziunii fiscale. Însă, din păcate, nici domnul Ciolacu și nici domnul Ciucă nu înțeleg faptul că decizia politică afectează viața și bunăstarea cetățenilor. Faptul că, după apariția efectelor negative, Marcel Ciolacu va modifica propria ordonanță de urgență, iar Nicolae Ciucă se delimitează de același document pe care l-a susținut, reprezintă amatorismul cu care actuala clasă politică tratează viitorul României.

„Atragem atenția că aceste decizii neinspirate și lipsite de orice justificare economică nu fac altceva decât să arunce România în haos. Din păcate, acesta nu este singurul exemplu al modului în care coaliția PSD-PNL abordează adevăratele probleme ale cetățenilor. Tratarea cu lejeritate și superficialitate a contextului economic și social nu generează decât haos și lipsă de predictibilitate. România are nevoie, mai mult ca oricând, de politicieni care, înainte de a susține orice inițiativă legislativă, să analizeze, cu atenție, eventualele efecte negative. Nu în ultimul rând, solicităm demisia de onoare a domnului Marcel Ciolacu și a tuturor decidenților care, prin acțiunea lor, au bulversat mediul de afaceri și pe cetățenii României.”, a declarat Corina Pânzaru, președintele executiv al Partidului ARCA Națiunii Române.

Corina Pânzaru
Președinte Executiv
Partidul ARCA Națiunii Române