România pusă la colț și de companiile farmaceutice!

București, 19 ianuarie 2024 – Partidul ARCA Națiunii Române condamnă vehement decizia Pfizer și BioNTech de a da în judecată România.

Acțiunea legală a celor două companii farmaceutice demonstrează, din nou, incapacitatea și incompetența actualei clase politice din România de a gestiona provocările cu care se confruntă țara noastră. Mai mult, neregulile descoperite în contractele de achiziție ridică semne de întrebare serioase cu privire la abilitățile administrative și strategice ale autorităților române în combaterea pandemiei.

Nu putem ignora faptul că Guvernul României, în pofida promisiunilor și angajamentelor publice, a eșuat lamentabil în gestionarea banilor publici, preferând, din motive lipsite de transparență, să achiziționeze cantități nejustificate de vaccinuri împotriva COVID-19. Acțiunea juridică a celor două companii farmaceutice reprezintă o consecință directă a neglijenței și a lipsei de implicare reală în protejarea sănătății cetățenilor din România.

Partidul ARCA Națiunii Române solicită Guvernului și autorităților române să își asume responsabilitatea pentru această situație alarmantă și să ofere un punct de vedere clar cu privire la decizia Pfizer și BioNTech. Este imperativ ca aceste autorități să dezvăluie în mod transparent detaliile contractelor de achiziție și să aducă la lumină toate informațiile legate de posibilele nereguli în implementarea acestora.

În plus, este esențial ca guvernul să acționeze imediat pentru a contracara și gestiona implicațiile economice ale contractelor de achiziții de vaccinuri împotriva COVID-19. De asemenea, cerem Guvernului PSD-PNL să manifeste transparență în a informa populația cu privire la cantitățile de vaccinuri achiziționate și care au expirat, precum și a sumelor de bani cheltuite în mod iresponsabil pentru a combate pandemia COVID-19.

Partidul ARCA Națiunii Române reiterează necesitatea unei analize detaliate și transparente a modului în care Guvernul a gestionat procesul de achiziție și distribuție a vaccinurilor împotriva COVID-19. Nu vom tolera incompetența și neglijența în protejarea sănătății publice, iar autoritățile trebuie să fie responsabile pentru deciziile lor și să acționeze în interesul cetățenilor.

Biroul de presă
Partidul ARCA Națiunii Române