Solidari cu transportatorii și agricultorii!

București, 12 ianuarie 2024 – Partidul ARCA Națiunii Române exprimă solidaritatea și susținerea față de transportatori și agricultori în contextul recentelor evenimente care au avut loc în București și în întreaga țară. În loc să adopte calea dialogului pentru a identifica soluții reale la problemele cu care se confruntă acești actori importanți ai economiei naționale, Guvernul PSD-PNL recurge la măsuri extreme, inclusiv scoaterea jandarmeriei pentru a bloca accesul în București.

Demersul transportatorilor reprezintă un semnal de alarmă cu privire la deciziile politice neinspirate pe care Guvernul PSD-PNL le-a luat și care au un impact negativ asupra acestor sectoare vitale ale economiei românești.

Partidul ARCA Națiunii Române face un apel către Guvernul PSD-PNL să înțeleagă gravitatea situației în care se află transportatorii și agricultorii, aceștia fiind în pragul falimentului din cauza deciziilor politice neinspirate adoptate. Blocarea accesului în București nu reprezintă o soluție reală pentru rezolvarea problemelor cu care acești profesioniști se confruntă în activitatea zilnică.

Este imperativ ca Guvernul să renunțe la abordarea represivă și să deschidă dialogul cu reprezentanții transportatorilor și agricultorilor. Partidul ARCA Națiunii Române solicită începerea, în regim de urgență, a consultării și a negocierii pentru identificarea de măsuri concrete și reale prin care să se evite falimentarea acestora.

„Cerem Guvernului PSD-PNL să înceapă discuțiile și consultările în regim de urgență cu asociațiile transportatorilor și agricultorilor pentru a identifica soluții reale la problemele cu care se confruntă. Reamintim Guvernului PSD-PNL că demersul transportatorilor și agricultorilor este perfect justificat în condițiile în care de mai bine de 1 an de zile, prin deciziile adoptate, i-au adus în pragul falimentului.” – a declarat Corina Pânzaru, președinte executiv al Partidului ARCA Națiunii Române.

În final, subliniem importanța unei guvernări responsabile și a consultării adecvate cu actorii economici în luarea deciziilor ce vizează sectoarele cheie ale țării. Partidul ARCA Națiunii Române va continua să sprijine demersurile care promovează o dezvoltare sustenabilă și echitabilă pentru întreaga societate românească.

Biroul de presă
Partidul ARCA Națiunii Române