Spre un control total prin identitatea digitală europeană

București, 21 noiembrie 2023 – Partidul Arca Națiunii Române ia act cu surprindere și revoltă de cea mai recentă decizie a Comisiei Europene, și anume acordul dintre președinția Consiliului și reprezentanții Parlamentului European cu privire la un așa-zis nou cadru pentru o identitate digitală europeană (eID), cât și de obișnuita lipsa de reacție a actualului Guvern condus de PSD-PNL, în frunte cu cetățeanul Ciolacu Marcel, Prim Ministru al României.

Aproape fără dezbatere publică, ca de obicei, mai marii Europei au decis, în numele nostru, că nu avem nevoie de un nivel de trai mai bun, de o pensie decenta sau de o renegociere a condițiilor din PNRR în folosul României și nu al corporațiilor multinaționale europene. În opinia acestor indivizi, ne-aleși de nimeni, principalul lucru care se lipsește românilor este o “identitate digitală europeană” implementată prin intermediul unui “portofel digital”.

Altfel spus, un nou concept pur orwellian în esență, un nou instrument de urmărire si control absolut, prin care datele fiecărui român (de la actul de identitate, permisul de conducere și până la dosarul medical) devin accesibile, nelimitat, tuturor funcționarilor ne-aleși ai Uniunii Europene (reamintim faptul că un exercițiu pilot a fost făcut în perioada de pandemie prin celebrul certificat digital de vaccinare la nivelul UE și acum, după ce experimentul inițial a reușit, Uniunea Europeană trece la nivelul următor și vrea, forțat și abuziv, să impună controlul total al vieții și activității cetățenilor).

Astfel, funcționărimea ne-aleasă bruxelleză va fi în măsură să afle și să controleze toate elementele de identitate și întregul istoric al posesorului “portofelului digital”. Absolut toate informațiile personale disponibile vor fi încărcate într-un așa-zis-ul Cloud Guvernamental European, iar o mare parte din ele vor apărea și în “portofelul digital”. Cu alte cuvinte, dreptul românilor la intimitate și viață privată dispare instantaneu, fiind înlocuit de controlul total. Mai mult aceste informații ce țin de fiecare cetățean vor fi disponibile integral la nivelul tuturor funcționarilor bruxellezi, oricare ar fi aceștia. Ni se spune să stăm fără grijă ca datele noastre sunt în siguranță, dar, evident, nimeni nu ne spune și cine sunt cei care vor avea acces la date și, mai ales, care este baza legală a anihilării intimității informaționale ale cetățenilor.. Altfel spus, fără nici o jenă sau rușine, Uniunea Europeană își creează propriul Big Brother (vezi George Orwell – 1984) care va supraveghea și controla nestingherit și nelimitat fiecare din cei 450 de milioane de cetățeni, inclusiv pe toți cetățenii români.

De asemenea, considerăm că nu reprezintă o întâmplare faptul că de implementarea sistemului de control total al populației se va ocupa consorțiul POTENTIAL. Alături de EWC, DC4EU și NOBID, POTENTIAL este unul dintre cele patru „proiecte la scară largă” care vor implementa sistemul electronic menit să depersonalizeze cetățenii europeni, transformându-i în mini roboți ușor de manevrat și manipulat.

Întâmplător sau nu, consorțiul POTENTIAL este condus de Franța și Germania. Cu alte cuvinte, două țări care visează să subjuge Uniunea Europeană, generând curente discutabile și interpretabile, așa cum au mai făcut, constant, de-a lungul timpului.

Pe lângă informații precum documente de călătorie, depunerea candidaturilor pentru locuri de muncă sau semnarea contractelor comerciale, acest “portofelul digital” va stoca și informații cu caracter personal din dosarul medical. Astfel, sub titlul succint și interpretabil „inițierea dispensării produselor medicale”, odată cu implementarea portofelului digital, „sistemul” va decide cine primește medicație pentru bolile de care suferă și cine nu, cine poate beneficia de o transfuzie sau un transplant și, implicit, “sistemul Identității Digitale” va decide cine trăiește și cine moare! Să nu uităm faptul că, în anul 2018, șefa FMI, doamna Christine Lagarde (un cetățean francez de altfel), a spus că „bătrânii trăiesc prea mult, iar asta devine un risc la adresa economiei globale”, iar restricționarea accesului la medicație pare a fi cel mai sigur mod de a implementa proiectul de „însănătoșire a populației” prin „înlăturarea” populației inactive sau “inutile”.

„Chiar dacă, în prezent, identitatea digitală europeană este la stadiul de proiect, în lipsa implicării active a societății civile, ne vom trezi, în curând, cu un nou jalon prin care se urmărește exercitarea unui control total asupra populației. Iar, în fața acestui demers, niciunul dintre politicienii români care <luptă> la Bruxelles nu scoate un cuvânt. Fie nu înțeleg pericolul, fie sunt părtași la acest act criminal.”, a declarat Corina Pânzaru, președintele executiv al Partidului ARCA Națiunii Române.”

Corina Pânzaru

Președinte Executiv
Partidul ARCA Națiunii Române